fbpx
Zelfliefde

‘Je bent wel wat voller in je gezicht!’

Een opmerking die ik laatst kreeg. Tot een paar jaar geleden had zo’n opmerking me helemaal van slag doen raken. Het zou een trigger zijn geweest om nog meer en harder te trainen en nog minder te eten.

Want ja, anorexia is jarenlang mijn beste vriendin geweest. Geen lieve vriendin overigens, ze was keihard.

Ik was heel erg bezig wat anderen van me vonden, vooral van mijn uiterlijk. Maar weet je…eigenlijk vond ik mezelf gewoon helemaal niet mooi. Zelfliefde? Geen idee wat ik me daarbij voor moest stellen.

Ik trainde minstens 2 uur per dag 7 dagen in de week en ik at zo min mogelijk.

Hoe dun ik toen ook was, nog wat ik niet tevreden met wat ik in de spiegel zag.

De angst om aan te komen was enorm want… wat zullen mensen dan wel niet voor opmerkingen gaan maken?!

Ik heb keihard aan en met mezelf gewerkt om daar uit te komen.

Door onder andere mijn mindset te werken. Mijn mindset veranderde en daarmee ook mijn zelfbeeld. Ik ging een liefde voor mezelf voelen waarvan ik niet wist dat het bestond.

Het trainen bouwde ik heel langzaam af tot ik op een gegeven moment wist: ik moet even helemaal stoppen om het patroon te doorbreken. Stap voor stap ging ik weer normaler eten. Het was alsof ik weer helemaal opnieuw moest leren eten, wat een smaakexplosies, heerlijk!

En ja… dan kom je aan. En ja… die opmerkingen waar ik bang voor was die kwamen ook. Maar het raakt me niet. Want ik kan je zeggen: ik ben nog nooit eerder zo gelukkig geweest met mezelf in mijn leven als nu.

En dat is precies waar het over gaat. Het gaat erom wat JIJ van jezelf vindt. En als jij van jezelf houdt, wauw, dat is rijkdom!

Dat gevoel gun ik jou ook. En doordat ik weet waar ik over praat weet ik ook dat ik je kan begeleiden om ook dat gevoel te ervaren. Jij verdient die (zelf)liefde!

Wil je hier meer over weten?  Stuur me gerust een berichtje, dan kunnen we sparren over wat jouw wensen zijn en wat ik daarin voor je kan betekenen.

Voor nu: zorg goed voor jezelf, hou van jezelf want jij bent het waard!

 

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl