fbpx
Vrijheid
vrijheid
Vandaag vieren we als land onze vrijheid. Dappere strijders hebben er in tijden van oorlog voor gezorgd dat wij nu kunnen leven zoals we leven. Dankbaarheid, waardering en respect is wat ik voor hen voel.
 
Zeker in deze bijzondere tijd waarin we te maken hebben met Covid-19 realiseer ik me hoe belangrijk vrijheid is. Vrijheid in het land, vrijheid van meningsuiting maar ook vrijheid in jezelf.
 
Huh?! Vrijheid in jezelf? Ja, je leest het goed.
 
Vrijheid in jezelf begint met liefde voor jezelf.
 
Jarenlang moest ik van alles van mijzelf. Ik moest hoge cijfers halen. Ik moest bij de populaire mensen uit de klas horen. Ik moest aan de verwachtingen van anderen voldoen. Ik moest die leuke, lieve perfecte dochter, vriendin, collega en elke rol die ik maar vervulde zijn. Ik moest dun zijn. Daarvoor moest ik elke dag naar de sportschool en daarom moest ik zo min mogelijk eten. En… zucht… zo moest ik heel veel.
 
Maar wie legde mij die druk op? Dat deed ik toch echt helemaal zelf. Ik wilde het voor alles en iedereen perfect doen en daarbij vergat ik mezelf. In die periode kwam een mental coach op mijn pad. Door hem leerde ik anders te denken. Anders te kijken. Andere woorden te gebruiken en steeds vaker kon ik dingen anders zien. Ik ging me anders voelen. Door kleine aanpassingen ervaarde ik al meer vrijheid. Ik moest ook steeds minder van mezelf.
 
Het is een proces, je houdt niet ineens van jezelf. Je hebt niet ineens een bak aan zelfvertrouwen. Daar is veel commitment en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar als je het eenmaal doorhebt is het leven ineens een stuk leuker.
 
Ik ben zo dankbaar voor de vrijheid die ik nu in mezelf ervaar. Ik hoef niet meer te voldoen aan het plaatje van een ander. Ik hou (meestal ) van mezelf en weet hoe ik met tegenslagen of negatieve emoties om kan gaan. Je hoeft ze niet weg te stoppen, ook dat hoort bij vrijheid in jezelf. Jezelf, je positieve en minder positieve kanten omarmen. Dankbaarheid, waardering en respect is wat ik voor mezelf voel.
 
Die vrijheid in jezelf gun ik jou ook! Daarom geef ik % op al mijn online programma’s. Gebruik in de winkelwagen couponcode en de korting wordt verwerkt. Deze kortingscode is te gebruiken tot zondag 9 mei.
 
Cheers op vrijheid! Proost op jou!

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl