fbpx
Uit de praktijk – Vertrouwen

Uit de praktijk

Keer op keer raakte ze teleurgesteld. Ze gaf mensen, die zij als vrienden zag, haar vertrouwen. Ze stelde zich open in haar relaties maar kreeg elke keer de deksel op haar neus. Haar vertrouwen werd beschadigd. Ze voelde zich gebruikt. Ze stond altijd voor de ander klaar maar als zij hulp nodig had was er geen tijd. Elke keer als zij haar vertrouwen gaf werd ze gekwetst. Toen was het klaar. Ze creëerde een muur. Een onverwoestbare, stevige muur. Ze had contact maar stelde zichzelf niet open. Ze durfde niet meer. Té bang om weer gekwetst te worden. Ze voelde zich alleen. Ze miste de diepere connecties. Ze miste iemand met wie ze verbinding voelde.

Toen kwam ze bij mij.

‘Ilona ging met mij naar een dieper niveau in mijzelf en wist me in de kern te raken. Ik ben gaan werken aan mijn zelfbeeld. Ook merkte ik dat ik wat in de slachtofferrol ben gaan zitten. Iets waar ik eigenlijk allergisch voor ben. Maar toch was het gebeurd. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen. En toen stelde Ilona mij de vraag: wat is erger: je niet meer openstellen en je altijd zo voelen of je open stellen en het risico lopen om gekwetst te worden. Deze vraag heb ik een paar dagen op me in laten werken. Toen wist ik dat ik me weer open wilde stellen. We werkten aan het vertrouwen. Ik leerde iemand kennen met wie het klikte en stelde me open. Eerlijk? Ik vond het doodeng. Maar ik had meegekregen dat als je je focust op wat verkeerd kan gaan, je dat dan juist laat ontstaan. Liever weer gekwetst en weten dat ik het nog kan voelen dan me altijd alleen voelen. Tot nu toe gaat het super en ben ik dankbaar voor dit proces.’

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl