fbpx
Soms heb je van die dagen…

Soms heb je van die dagen. Dat je even niet zo lekker gaat. Je hebt van alles bedacht om te gaan doen en met dat idee begin je aan de dag. Maar… er komt niets uit je handen. En dat vindt je helemaal niet leuk. Je raakt geïrriteerd en wordt misschien zelf boos op jezelf. Je vecht tegen het gevoel dat het niet lukt want je wilt dat het lukt. Dus ga je forcerenen en vecht tegen dat gevoel en dat kost nog meer energie. Je voelt je verdrietig en neerslachtig.

Herkenbaar?

Gisteren had ik zo’n dag.

Ik had er enorm de balen van. Grote plannen had ik, ik wilde van alles afmaken en uitwerken. Maar het lukte niet, het stroomde niet. Geforceerd begin ik aan een van mijn taken. Het blokkeerde, er kwam niets uit mijn handen. Er was geen inspiratie en creativiteit was er nog minder. Op het moment dat ik besef dat ik tegen mijn gevoel aan het vechten ben besluit ik dat het oké is. Oké het is zo’n dag. Dan laat ik het los. Met dat ik het los liet veranderde er ook iets in mijn energie.

Ik heb mijn kat een extra uitgebreide knuffelsessie gegeven, wat hij erg op prijs stelde hihi en heb mezelf de vraag gesteld: Wat heb ik nu nodig? Waar word ik nu blij van?

Hups! Ik heb mijn schoenen aangetrokken, ben naar de buren gelopen en daar een doosje eieren gekocht en ben een cake gaan bakken. Daar word ik rustig van in mijn hoofd. En die geur! Heerlijk, het vulde het hele huis, daar kan ik echt van genieten.

Toen heb ik een moment voor mezelf gecreëerd. Heb een fijn plekje in huis opgezocht, ben lekker gaan zitten en gaan overdenken. Ik ben de afgelopen maanden gaan terughalen en alles gaan benoemen wat goed is gegaan. Dus focus op wat goed ging. En ik werd gevuld met een gevoel van trots en ook waardering voor mezelf. Dat voelde goed. Mijn trilling ging daardoor ook omhoog.

’s Middags had ik eerst motorrijles. Dat is altijd leuk. Anders had ik daarna het gevoel van: nu moet ik toch echt met mijn werk aan de slag. Nu niet. Ik heb mijn hardloopschoenen aangetrokken en ben gaan hardlopen. Lekker even hartslag omhoog, in de natuur en… gaan. Ik voelde de energie weer stromen en ik was blij. ’s Avonds na het eten dacht ik: ach ik kan nog wel even beginnen met schrijven voor mijn nieuwste programma. Dat heb ik gedaan en dat ging goed.

Al met al was het een prima dag. Deze dagen van ‘stil staan’ want zo voelt dat voor mij, zijn niet altijd leuk als je heel veel hebt wat je eigenlijk wilt doen, dan voelt het alsof je stilgezet wordt.  Juist dat is juist goed, vecht niet tegen dat gevoel. Geef je er aan over. Ga iets leuks doen. Ga iets doen waar je blij van wordt. Want dan gaat het daarna weer stromen. Had ik me er gisteren niet aan toegegeven had ik er vandaag waarschijnlijk nog steeds last van gehad, was die blokkade nog niet weg.

Het leuke is dat als jij niet op tijd rust voor jezelf inbouwt, als jij niet op tijd toegeeft aan de behoefte aan blije momenten, leuke dingen doen, dan gaat je systeem het wel aangeven en dan is het aan jou om daar wel naar te luisteren. Dus nu bruis ik weer van energie, heb ik weer inspiratie en creatieve ideeën en dat gun ik jou ook. Luister naar je systeem en vecht niet op dagen, stil staan is goed, stil staan is nodig. Stil staan is eigenlijk geen stil staan want juist door stil te staan kun je weer vooruit.

Heb een hele fijne (zo’n) dag!

 

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl