fbpx
Koe knuffelen
koe knuffelen
Koe knuffelen
‘Wat heb je vandaag gedaan op school?’ vroeg ik een tijd terug aan mijn nichtje van vier.
‘We hebben geleerd hoe we moeten spelen.’
‘Oh, dat wil ik ook wel. Hoe doe je dat, spelen?’
Daar moest ze even over nadenken.
Het woord spelen blijft de laatste tijd maar terug komen. Bij mezelf. Bij de mensen die ik mag coachen. Bij vrienden. Bij familie.
Dus ik ga meer tijd vrij maken om te spelen. Dingen doen zonder verwachtingen, zonder dat er iets bereikt hoeft te worden zonder dat het moet. Gewoon, voor de lol.
Vanochtend ben ik gaan koe knuffelen bij Koeknuffelen
Ik kwam binnen op de boerderij en kreeg een rood overall aangereikt met grote groene laarzen. Een roze boeren zakdoek om mijn hoofd maakt het plaatje compleet.
Na een korte introductie gingen we de stal op. Ik streek langs een kop en al snel werd mijn hand omhult door een grote, ruwe tong.
De koeien wilden graag geaaid en gemasseerd worden. Veel knuffels later liepen we verder en hebben het geheel geautomatiseerde melkproces bij een koe uitgevoerd zien worden.
Vervolgens was het tijd om de kalfjes te bewonderen en knuffelen. Zo lief!
Verder sjoksend in m’n grote overall en laarzen kwamen we bij de melkkoeien aan.
Ook hier werd volop geknuffeld.
Na een korte les over cow-munnicatie (superleuk!) werd het draad omlaag gehaald en liep ik vooraan achter drie zwart-witte dames aan de wei in.
Wat daar gebeurde was zo fijn en bijzonder! Als een koe toestemming geeft mag je dichterbij komen. Op m’n knieën kroop ik steeds dichter bij. Best een beetje spannend hoor! En toen… ging ik tegen haar buik aan zitten. Mijn lichaam deinsde mee op de ademhaling van koe Gerdien. Haar warmte stroomde door mijn rug. Rust! Wauw! Hier bleef ik een tijdje zitten genieten.
Samen liepen we terug naar de boerderij waar we aan de picknicktafel nog gezellig hebben na gekletst onder het genot van een hapje en drankje.
Wanneer heb jij voor het laatst ‘gespeeld?’

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl