fbpx
Geduld

Geduld. Wat is dat? Waar kan ik het vinden?

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik soms heel hard moet zoeken om het geduld te vinden.

In mijn enthousiasme wil ik vaak te snel en raak dan teleurgesteld als het niet snel genoeg gaat.

In mijn hoofd ben ik vaak al een paar stappen verder dan de realiteit is.

Maar ik ben er achter. Ik weet waar je geduld kunt vinden. Echt waar!

De enige plek waar je geduld kunt vinden is IN jezelf.

Als ik bij mezelf merk dat ik weer te hard van stapel loop, weer een paar stappen te ver vooruit denk, ik niet meer in het nu ben zet ik mezelf even stil. Even weer terug naar hier en nu, creëer ik een bewustwordingsmoment en denk ik aan de natuur.

De Natuur? Ja, aan de natuur. Want de natuur zit vol waardvolle boodschappen en wijsheden

Ik zal een voorbeeld geven. Ik denk dat het begin vorig jaar was dat ik voor het eerst een witte reiger opmerkte. Hij was prachtig. Zo bijzonder, het raakte mij waardoor ik de boodschap op ben gaan zoeken. That’s me, ik wil weten waarom het dier op mijn pad komt. Kort samengevat staat de witte reiger voor geduld en vertrouwen. Precies de boodschap die ik op dat moment nodig had. Maar dat is nog niet alles. Vanaf dat moment kwam ik bijna dagelijks de witte reiger tegen. Niet alleen als ik hier in de buurt aan het lopen was. Het maakte niet uit waar ik was. Of ik nou aan het wandelen was, aan het fietsen was of in de auto zat. Overal merkte ik een witte reiger op en dat was voor mij weer het moment: geduld en vertrouwen. Dat heeft voor mij heel veel gedaan. Op dat moment kon ik ook echt naar het geduld en vertrouwen.

Nog een voorbeeld:

Op mijn verjaardag kreeg ik bloemzaadjes. Die moest ik eerst binnen onderdompelen in water. Met een dag of wat kwamen er al groene puntjes uit het zaadje. Dat was het moment dat ik ze buiten mocht gaan planten. Dat deed ik. Af en toe ging ik eens kijken of er wat gebeurde maar er gebeurde niks. Op een gegeven moment zat het niet meer in mijn systeem om dagelijks te kijken dus liet ik het voor wat het was. Tot een paar weken geleden mijn vriend van zijn werk thuis kwam en zei: goh er staat een pluk onkruid bij het huis. Het was natuurlijk een grapje want hij wist dat ik daar mijn bloemetjes had geplant. Ah mijn bloemen! Ik naar buiten en ik keek en zag prachtige mooie stengels met knoppen er in. Inmiddels zijn er al kleurrijke bloemen uit gekomen. Punt is: dat je nog niets ziet aan de buitenkant wil niet zeggen dat er ondergronds (in het geval van de bloemen) niets gebeurd. Daar wordt hard gewerkt. Juist in rust en stilte gebeurt er ook heel veel. Dat geldt voor jou ook. Heb je het gevoel dat het stilstaat, dat je even geen stap vooruit komt denk dan aan die bloemen. Die kun je ook niet forceren die kun je ook niet pushen om groter te groeien. Het komt zoals het komt. Vertrouw op het proces. Ook daarin, geduld en vertrouwen. Want wat ik net al zei: dat je stilstaat of dat je in rust bent, juist dan gebeuren er hele belangrijke dingen. Alleen dat beseffende creëert al zoveel rust. Heel veel succes met geduld!

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl