fbpx
Gedachtekracht

Gedachtekracht. Besef je wel hoe belangrijk jouw gedachten zijn?

Elke gedachte, elk woord wat jij denkt is energie, heeft een trilling en is dus van invloed.

Wat jij denkt bepaalt hoe jij je voelt. Stel dat jij denkt: pffff wat een rotdag! Past je gevoel zich aan en voel je je misschien heel somber of boos. Klinkt logisch toch?

Maar het gaat verder dan dat. Want hoe jij je voelt bepaalt hoe jij je gedraagt. Om in dit voorbeeld te blijven: als jij je somber of boos voelt heb je misschien een kort lontje. Reageer je geïrriteerd of boos in gesprekken of situaties.

Daar houdt het nog niet op.

Jouw gedrag bepaald hoe andere mensen op jou reageren. Als jij reageert met een kort lontje dan zal de ontvanger van je kortaf opmerking beledigd of gekwetst reageren.

Dan zijn we er nog niet want nu komt het weer terug bij jou.

Want jij denkt weer wat van die reactie, bijvoorbeeld: waarom reageert ze nou zo beledigd, wat een rotdag! Zo is de cirkel rond

Als jij denkt: dat kan ik niet! Grote kans dat datgene wat jij wilde gaan doen niet lukt. Je hebt het jezelf namelijk bij voorbaat al lastig gemaakt door te denken dat je het niet kunt.

Ga maar eens na bij situaties in je leven dat dingen niet liepen zoals jij wilde dat ze liepen. Kun jij nog terughalen hoe jij voor die tijd over die situatie dacht? Met jou gedachten stuur jij je energie.

Ik zal je een concreet voorbeeld geven uit mijn eigen leven. Ik was helemaal klaar voor de motorrijles en had er superveel zin in. Die ochtend regende en onweerde het keihard. Ik hoopte dat het tijdens de rijles mooi weer was. In de auto naar de rijschool toe zat ik te bedenken waar ik hoopte dat de route vandaag heen zou gaan. Ik bedacht dat het tof zou zijn om een keer wat nieuws te rijden. Bij de rijschool aangekomen trok ik m’n pak aan en wachtte op de instructeur. Er zat een, voor mij, nieuwe leerling, te wachten. Hij zat hele tijd op z’n telefoon. Meestal klets ik honderduit met de andere leerlingen. Hier was geen contact mee te krijgen. We kregen de ontvangers en liepen samen naar buiten. Ik vroeg hem iets maar kreeg geen reactie. Dus ik dacht: nou lekker dan, dit wordt hem vandaag dus echt niet!

Wat denk je dat er gebeurde?

Het was prachtig weer. We gingen een nieuwe route rijden. En het begin van de les ging ruk! Ik baalde dat het niet liep zoals ik wilde, raakte geïrriteerd en kon niet van de rit genieten. En toen… toen bedacht ik me: ik heb dit zelf gecree:erd dus ik kan het ook omdraaien. Ik bedacht dat ik alleen reed, met de instructeur en dat ik heerlijk door de bochten ging. Mijn energie veranderde, daarmee veranderde de situatie en had ik alsnog een fijne les.

Dus als je merkt dat iets niet loopt zoals jij wilt, ga eens terug naar wat jij hebt bedacht en… verander je gedachten want je weet nu… daarmee verandert er veel meer.

Ik wens je heel veel succes!

 

Ik kan je op verschillende manieren helpen

Klik op een van onderstaande buttons om te kijken wat er het beste bij jou past.

Kuiperstraat 15

7396 BA Terwolde

06 - 20 41 48 23

info@ilonabloeme.nl